Скумбрія Ірландія

Шокова заморозка. Вага риби ~500-700 г Харчова цінність в 100 грамах: білки – 18,2 г; жири – 13,2 г; вуглеводи – 0 г; вода – 68 г. Енергетична цінність на 100 грам – 191 ккал. 230 1 кг

Скумбрія має соковите м’ясо з вишуканим смаком. Її найчастіше використовують для консервів або копчення, тому що ця риба має підвищену жирність. Але якщо підійти до приготування скумбрії з душею, то можна покуштувати справжні шедеври кулінарної справи. Скумбрію прийнято вживати з кислими соусами, щоб нейтралізувати смак жиру. Як і будь-яка інша риба, скумбрія містить в собі величезну кількість корисних речовин. Фосфор, якого в надлишку в м’ясі цієї риби, допомагає зміцнити тканини скелета і поліпшити мозкову діяльність. Корисна скумбрія для дітей, підлітків та літніх людей. Регулярне вживання її в їжу зміцнює імунітет, підвищує опірність онкологічним захворюванням, зміцнює кровоносну систему.
41