Японська лакерда ПРЕМІУМ
Жовтохвіст японський, лакедра, або серіола - цінна промислова риба, яка є невід'ємною частиною аквакультури країн Східної Азії. Її ніжне та соковите м'ясо вважається делікатесним та використовується у багатьох блюдах японської кухні.
У японській кухні м'ясо жовтохвоста називають хамачі або бурі. У ньому дуже мало дрібних кісток. Ця риба вважається найбільш придатною для приготування таких страв як суші та сашимі. Серіолу використовують у різних рецептах, консервують. Крім традиційного застосування у суші, м'ясо жовтохвосту дуже смачно виходить запеченим у духовці з травами, добре сумісно з іншими видами риби. Ніжне м'ясо лакедри вважається одним з найбільш делікатесних продуктів.
За хімічним складом лакедра вважається корисною рибою: в її помірно жирному м'ясі містяться поліненасичені жирні кислоти, велика кількість мінеральних речовин та вітамінів. Особливо багата серіола на калій та фосфор, а також на вітамінами С, А, РР. Для людей з порушеннями обміну речовин ця риба найбільш підходить для підтримки роботи організму.
Приготування на пару та запікання м'яса серіоли сприяє збереженню її корисних властивостей.