Рапани великі

Користь рапанів набагато вище, ніж користь інших молюсків, так як вони харчуються виключно м'ясом. Завдяки цьому в м'ясі рапанів міститься велика кількість білка, який допомагає організму відновити енергію. Весь секрет рапанів в тому, що їх потрібно правильно приготувати, щоб зберегти неперевершений смак цієї страви. 980

Рапана — хижий молюск з декоративною раковиною. Мешкає на Далекому Сході, біля берегів Японії, на Чорноморському узбережжі. Згодом, через інтенсивні морські перевезення, територія проживання рапана значно розширилася і тепер включає все Середземне і Північне моря, а також Чесапікську затоку. М'ясо молюска не тільки смачне, поживне, але й дуже корисне. Він містить легкозасвоюваний білок, який містить амінокислоти. Амінокислоти потрібні для роботи мозку, а також для забезпечення м'язової тканини енергією. У м'ясі рапана містяться вітаміни А, РР, Е і мінеральні речовини: залізо, натрій, магній, кальцій, фосфор, йод. Всі ці корисні елементи необхідні і дітям, і людям похилого віку. Сприяють обміну речовин, нормальній роботі нирок, забезпечують повноцінну діяльність нервової системи, підтримують зір, підвищують імунітет, позитивно впливають на процес кровотворення, підтримують роботу серця і судин
17