Морський гребінець філе
Калорійність і харчова цінність морських гребінців.
Морський гребінець практично не містить жирів і вуглеводів, зате дуже багатий білком. У 100 г гребінців менше 100 Ккал. А ще на 100 г філе морського гребінця доводиться в 150 разів більше йоду, ніж на 100 г яловичини. І це не рахуючи інших корисних мікроелементів – кобальту, магнію, цинку. Гребінець є рекордсменом за вмістом вітаміну B12, необхідного для нормальної роботи нервової системи, а його регулярне вживання сприяє зниження рівня холестерину і допомагає схуднути. 1090₴ 1 кг
Найкорисніші гребінці – молоді, розміром до 2-3 див. Ніж гребінець крупніше, тим він старше. Правильний гребінець повинен пахнути морем і мати приємний кремовий відтінок.
Гребінець можна вживати в їжу в будь-якому вигляді. Японці вважають за краще варити, тушкувати гребінці і використовувати їх в суші. А французи – великі поціновувачі салатів з гребінцями. Найпростіший включає в себе всього три інгредієнти: сирі гребінці, лимонний сік і оливкову олію.
Найголовніше – правильно розморозити гребінці, інакше можна зіпсувати їх смак. Щоб цього не сталося, залиште заморожені гребінці в холодильній камері на ніч або потримайте пару годин у холодній воді. Готувати їх ще простіше і швидше: для термічної обробки гребінців достатньо 1-2 хвилин.
Як і багато морепродукти, морські гребінці особливо гарні на вечерю. Додайте на гарнір приготовленые на пару або тушковані зелені овочі – і просте, але в той же час вишукана страва готова. Імбир і кінза прекрасно відтіняють смак і додадуть пікантності.
19