Морський гребінець 80/120
Морський гребінець — один із вишуканих морських делікатесів.
Морський гребінець практично не містить жирів і вуглеводів, зате вкрай багатий на білок. У 100 г гребінців менш ніж 100 ккал. А ще на 100 г філе морського гребінця припадає у 150 разів більше йоду, ніж на 100 г яловичини. І це, не рахуючи інших корисних мікроелементів — кобальту, магнію, цинку. Гребінець є рекордсменом за вмістом вітаміну B12, необхідного для нормальної роботи нервової системи, а його регулярне вживання сприяє зниженню рівня холестерину і допомагає схуднути.
М'ясо гребінців ніжне, злегка солодкуватого смаку. Морські гребінці використовують для приготування різних страв. Їх також можна вживати в їжу та сирими. Гребішки використовують для приготування других страв, а також салатів. Гребішки є складником багатьох французьких страв.
Смак морського гребінця ні з чим не переплутаєш — він відрізняється від усіх інших молюсків приємною солодкуватістю. Завдяки цій особливості, з нього можна приготувати масу страв, де солодкуватий смак гармонійно поєднуватиметься з гострим перцем або нейтральною вершковою олією. Заморожений морський гребінець попередньо розморожує у воді або просто за кімнатної температури.