Мʼясо мідії свіжоморожене 100/200
Багатим джерелом цінних мінеральних речовин є свіжоморожені мідії. Вони є важливим промисловим об'єктом. Їх добувають на мілководдях морських і океанічних вод, а також розводять на спеціалізованих фермах по всьому світу. Найбільші знаходяться в Китаї та Чилі.
Являючи собою двостулкового молюска, мідії надходять у продаж цілими, половині мушлі чи повністю очищеними від мушель. Стулки видаляються за допомогою спеціальної апаратури, в якій вони особливим чином перемелюються. Після цього м'ясо мідій надходить на подальшу переробку.
М'ясо мідій, яке піддається швидкому заморожуванню, зберігає в собі максимальну кількість вітамінів А, В1, В2, В6, Е, С й інших мікро- та макроелементів. Для зміцнення імунітету, запобігання онкологічних захворювань та захворювань судинної системи достатньо вживати мідії хоча б кілька разів на тиждень.