Лобстер (омар) 350/400
Лобстер – це низькокалорійне та здорове джерело білка. У ньому практично не міститься вуглеводів та жиру. У пісній яловичині чи білому курячому м'ясі більше калорій, холестирину та жирів, ніж у м'ясі омара. При цьому лобстер багатий амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами В12, В6, В3, В2, провітамін А, а також є хорошим джерелом кальцію, заліза, фосфору і цинку.
М'ясо лобстера містить поліненасичені жирні кислоти Омега-3 - ті самі, що у великій кількості є в риб'ячому жирі, яким раніше "частували" дітей. Омега-3, зокрема, необхідні нормального функціонування мозку.
Регулярне вживання омарів зменшує ризик появи ряду онкозахворювань - раку легень, прямої кишки та простати. Лобстери благотворно впливають на зростання та функціонування клітин, процеси кровотворення, діяльність імунної системи. Омари також сприяють зміцненню артерій, знижують тиск та скорочують ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань. Вони покращують роботу сальних та потових залоз і позитивно впливають на нервову систему.